Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igazgyöngyök

2008.05.06

 

 

 

Kép

Az igazgyöngyök

 

 

   Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kék-tenger, mely számtalan sziget partját mosta lágyan.

   Egy ilyen szigeten éltem én is. Minden napomat még jobban bearanyozta az, hogy életem legnagyobb szerelmével élhettem együtt.

   Egy kis faházban éltünk, tetejét évente átraktuk újabb pálmalevelekkel. Igen távol laktunk régi életünktől, a zajos nagyvárostól, a zakatoló, dühöngő tömegtől.

   Párom, Hau itt érezte jól magát, ő ide tartozott. Halászként dolgozott, én lassan, de megszoktam, elsajátítottam ezt az életet, melyben ő felnőtt.

   Nem voltunk házasok, de tudtuk, hogy szerelmünk mindörökre összeköt bennünket. Napról napra egyre jobban teljesedett ki a szerelmünk.

   Egy hosszú halászat után, épp lila színeivel távozott a nap, mikor Hau megjelent az ajtóban, rám mosolygott, benyúlt az inge alá, kivette a kis erszényét, majd a tenyerébe borította annak tartalmát. Összezárta azt, elindult felém. Mikor elég közel került hozzám, megfogta a kezemet, széttárta ujjaimat, majd a tenyerem közepére helyezett két igazgyöngyöt. Azután lassan visszazárta azokat, kezemet a szívére tette, majd mondta:

   - Ma találtam, s alig hittem a szememnek. Egy kagylóban találtam, két gyöngy volt benne. Kérlek vigyázz rá, el ne hagyd, mert ezek a gyöngyök jelképezik életünket, szerelmünket. Ha elvesztenéd, akkor engem is elveszítesz mindkörökre – mondta sóhajtva. – Rád bízom.

   - Azt teszem, úgy legyen, vigyázok rá, ígérem – mondtam Haunak, miközben mélyen a szemébe tekintettem.

   Majd felvett az ölébe, bevitt a hálószobába, hol az érzelmeinek gyönyörével, kezeink érdes-gyengéd érintésével, játékával ajándékoztuk meg egymást.

   Teltek-múltak a napok, mikor az egyik, viharos reggelen Hau különösen izgatott volt. Mielőtt kiment a tengerre, magához húzott, kezét rátette a kis erszényre, mely a nyakamban lógott, még jobban magához húzott, szorosan átkarolt, majd megcsókolt. Azután hirtelen megfordult, s elindult a csónakjához.

   A tenger már háborgott, hatalmas szürke fellegek tornyosultak a távolban. Féltem, féltettem. Egész nap nem tudtam eljönni a partról, mindig a habokat figyeltem, mikor jön vissza, mikor tűnik fel csónakja.

   A nap már, melyet szinte egész nap eltakartak a fellegek – lenyugodni tért, de a csónakot még mindig nem láttam. Le- s feljárkáltam a parton, kezembe fogtam a gyöngyöket, halkan imát mormoltam, többször is kérve a jó Istent, hogy segítse visszatérni hozzám Haut.

   Mikor befejeztem imáimat, a távolban megpillantottam Hau csónakját. Ringatózott a tengeren, a habok ide-oda dobálták. Hau a csónak végében ült. Láttam, hogy nincs jól, de túl messze volt még ahhoz, megtudja, mi lehetett a baj.

   Integettem neki a partról, azonban vissza sem integetett, mintha nem is látna. Ekkor vettem észre, hogy a tenger a sziklás part felé sodorja Haut és csónakját. Egyre jobban integetni kezdtem, s már-már kiáltottam felé, mikor egy nagyobb hullám az egyik kisebb sziklához csapta a csónakot.

   Rohantam, belevetettem magam a vízbe, úsztam, csakhogy mihamarabb elérjem Haut. Mikor odaértem, láttam, hogy az egyik hajódarabba kapaszkodik, de rám sem tekintett, mikor megérintettem. Tenyere sebes volt, damil okozta, fejéből lassan vér szivárgott. Megfogtam a roncsot, s lassan toltam magam előtt a vízben, amit még mindig erősen átkarolt Hau. Majdnem elértük a tenger sekélyes részét, mikor Hau hirtelen elengedte a roncsot, s elmerült a tengerben. Lemerültem, megragadtam ingét, húztam felfelé, hogy minél hamarabb oxigénhez jusson. Így úsztunk a part felé.

   A parton már több helyi lakos figyelt bennünket, segítettek elvinni Haut a házunkba. Ott lefektette, elláttam sebeit, a tenyerén és a fején. Azonban nem tért magához. Estére felszökött a láza, félre beszélt, nyugtalan volt, vergődött az ágyban. Csak akkor nyugodott meg, mikor vizes ronggyal letöröltem arcát, megfogtam kezét, megsimogattam homlokát.

   Így telt el majdnem három nap, mikor az egyik reggelen fejét felém fordította, lassan feltekintett, s megpróbált mosolyogni. Tudtam, éreztem, hogy minden rendbe fog jönni. Visszagondoltam imámra, majd a kis erszényem után nyúltam, de nem találtam. Ekkor vettem észre, hogy a két igazgyöngy eltűnt, és rögtön eszembe jutott fogadalmam, mit Haunak tettem.

   Mély bánat ülte meg szívem, hogy fogom én ezt elmondani Haunak. Lassan felálltam, hogy megkeressem szíve ajándékát, de hirtelen megfogta a kezem. Éreztem benne az erőt, mely mindig magával ragadott, magához vont, magam mellett tudhattam.

   Némán néztük egymást, szavak nélkül is értettük a másik gondolatát. Mélyen a szemembe nézett, vitte tekintetét lefele, végig a nyakamon, majd megállt, mintha kéz nélkül bontogatná blúzom gombjait.

   - Megmentettek a gyöngyök – mondta, s kezét nyújtotta felém. A gyöngyökért.

   Rátette kezét a nyakamra, majd ijedten a szemembe nézett.

   - Hol vannak? Hova tűntek a gyöngyök? – kérdezte. Szemében nagy bánatot láttam, elkeseredettséget. Mint, amikor az ember feladja a reményt.

   Válaszolni nem volt erőm, csak ültem ott mellette, könnyeimet némán nyeltem. Hau becsukta a szemét, elaludt.

   Eltelt ismét három nap, mikor Hau úgy döntött, hogy ismét visszamegy halász. Kértem, hogy még nem, de ő hajthatatlan volt. Mielőtt elment, hirtelen megállt az ajtóban, hátra sem fordulva mondta:

   - Holnap reggel, kérlek, menj el!

   Ezzel elindult.

   Lassan peregtek a percek, az órák. Csomagoltam. Azonban semmim sem volt Haun kívül. Csak ültem és vártam, hogy újra hazajöjjön.

   Késő este volt, mikor megérkezett. Nem szólt, nem evett, némán lefeküdt aludni.

   Az éjjel még lassabban telt, mint a nappal. Mikor megvirradt, elkészítettem reggelijét, majd odaálltam elé, de ő rám sem tekintett. Éreztem, végleg elveszítettem a szívét. Ekkor megfordultam, s elindultam. Némán búcsúztam a kedves partomtól, a szép lakunktól, a szeretett férfitól, a tengertől.

   Igen a tengertől! Épp ahogy a tengerre tekintettem, eszembe jutott, hogy hol veszthettem el a gyöngyöket. Eldobtam a kezemből a kis csomagomat, lehajítottam a cipőmet, egyenesen belefutottam a habokba. Ismét szomorú, viharos nap volt.

   Csak egy hangot hallottam a távolból, aki egy hosszú nemet kiáltott. Nem törődtem vele, csak az, hogy megleljem az igazgyöngyöket.

   Úsztam és úsztam, a tenger egyre jobban tajtékzott. A roncsoknál többször lemerültem, egyre mélyebbre és mélyebbre, de nem találtam rá a gyöngyökre. Az egyik merülésnél éreztem, hogy nem lesz elég a levegőm, már majdnem elértem a felszínt, mikor egy pillanatra megláttam a nap áttetsző sugarát, feladtam minden reményemet. Éreztem, hogy süllyedek, merülök, de oly békés volt minden, csendes körülöttem, hogy átadtam magam az elmúlásnak. Majdnem elértem a tenger fenekét, mikor egy kéz megragadott, s erőnek erejével vitt, vonszolt, de már nem éreztem semmit. Elsötétült a világ.

   Lázálmok gyötörtek, azt láttam, hogy ismét a kunyhónkban vagyok. Sok idő telt el, míg magamhoz tértem. Most én feküdtem lázasan ott, ahol nemrég Hau. Ő meg mellettem ült egy széken, álmában is a kezemet fogta.

   Mikor észre vette, hogy magamhoz tértem, felállt mellém ült, kezét a mellkasára tette, levette kis erszényét, s egy nyakláncot vett elő melyre két igazgyöngy volt felfűzve.

   - Megtaláltam, akkor veszítetted el, mikor engem megmentettél – mondta, szeme könnyekben úszott. – S majdnem meghaltál miattuk, miattam, hogy gondolhattam azt, hogy nem vigyáztál rájuk igazán?

   Szólni szerettem volna, de ujját ajkaimra tette, folytatta:

   - Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha emiatt a halált választottad volna! Miért tetted? – kérdezte.

   - Nem akartam meghalni – válaszoltam.

   - Akkor? Miért vetetted magad a tenger habjai közé?

   - Eszembe jutott, hol hagyhattam el őket – válaszoltam.

   - Tudod, mennyire szeretlek, sosem hagylak el téged.

   Ezzel átkarolt, szorított, mintha sose tudna elengedni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

знакомства

(JulioGaipt, 2018.12.14 01:36)

<a href=http://love.noov.ru>знакомства г сочи</a>
<a href=http://www.casino-natali.com>знакомства +в сочи без</a>
<a href=http://www.rudate.net>знакомства +с телефоном сочи</a>
<a href=http://www.ekaterin.com>объявления сочи секс знакомства</a>
людей, но факт остается фактом: на тему зависимости от виртуальной реальности стали говорить и социологи, и психологи, и медики, и представители многих других наук. Одни видят в этом
http://bangkok.putany24.info/photos/lp12000_53786.jpg
Интересное дело: про зависимость от интернета говорят все, кому не лень, но на нее никто не жалуется. Вернее, жалуются постоянно, но както всё говоря о других.
для совместного времяпрепровождения и(или) проживания, супруга(у). Эти люди зачастую ранее обращались в реальные службы знакомств, но не достигли своей цели там.

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.12.13 01:43)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

Umoji55

(Ileni21, 2018.12.08 19:49)

http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-fildlata-sildenafil-citrate-150mg http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-manegra-sildenafil-citrate-25mg-sin-receta-de http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-uagra-sildenafil-citrate-120mg-sin http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-ortho-cept-cheap-where-to-purchase-desogestrel-ethinyl http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-symmetrel-100-mg-sin-receta-r-pido http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-sulfasalazine-gen-rico-pela-internet-brasil http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/dynamico-puedo-comprar-por-internet-comprar-sildenafil-citrate-de http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cetirizina-r-pido-andorra http://wu-world.com/profiles/blogs/prilosec-order-online-how-to-order-omeprazole-quick-shipping http://lifestir.net/blogs/post/73757 http://flutes.ning.com/profiles/blogs/blugral-order-safely-where-can-i-order-sildenafil-citrate-safely http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/745 http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/vasifil-buy-cheap-where-to-purchase-sildenafil-citrate-in-trusted http://soruanaliz.com/index.php/18084/serieux-commander-forzak-sildenafil-citrate-vente-pharmacie http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-trimethoprim-on-line http://www.libertyxchange.com/blogs/post/84902

Test, just a test

(AndreSleek, 2018.12.08 08:11)

Hello. And Bye.

1xbet online

(Miltonpep, 2018.12.07 22:58)

We all yield this <a href="http://basearchive.site">archive273</a> for users

Download Showbox APK for Windows

(Moviprump, 2018.12.06 12:52)

Showbox is a popular APK-app for Android. It also works for PC. <a href=http://missandpet.tumblr.com>http://missandpet.tumblr.com</a>

We invite site

(Jamesgriek, 2018.12.05 05:51)

Hello.

We invite you to the site of video from all over the world.
<a href=http://qwertty.net/>Online for Adults</a>

1xbet online

(PhillipBip, 2018.12.04 13:10)

Our company prepare this <a href="http://tdsforever.info">archive481</a> for buyers

weight loss in dogs

(Robertber, 2018.12.04 12:18)

Very Neat Recommendations for Going
<P>Great plunging practical experience is often a role of awesome sampling proficiency. Have fun in scuba dive within the best, know it conform to really magnitude, you want to leader so many elementary skill sets coupled with complexities. A great deal of scuba divers invest several months if they are not numerous learning the rules. However the considerable story let me reveal that you will understand all the knowledge throughout this instant guidebook. Carry on and examine. </P>
<H3><B>Food just for thought</B></H3>
<P>This is very great for all scuba divers which can be creating a hassle likely ocean on daily basis. If you happen to make an attempt to get low, air in a results in the lungs, therefore paver the correct way for one to grow in weight- at that time, nearly always think you could be increasingly becoming bigger, don’t indeed be breath available intensely and people also purchase right down, seem fixedly under everyone. That may actually do plus not before long, you could be very far lower well over you will picture. </P>
<H3><B>Slow coupled with steady benefits all the race</B></H3>
<P>As we offer added prior to when, the actual intent of sampling is always to have a great time. For any, you will have to launch particularly slowly to make sure you don’t discourage aquatic dwells that can supply you with a certain amount of exciting vision, for this reason improving just how for one to sustain your exciting incredible plus residing in. This tends to in addition convenience your lightness test performance.</P>
<H3><B>Get an actual sharpie</B></H3>
<P>In the area frostier are the standard water personalize mugs and therefore wines. When you will continue to nose dive, you will need to recognise both of them. At this stage , the latest sharpie comes in handy. Ensure that it stays perfectly so that it won’t damage several your personal components. </P>
<H3><B>Plan so that you will don’t will fail</B></H3>
<P>The most excellent a scuba dving mentor or perhaps any person offering <EM><STRONG>tips in addition to workout yourself on diving</STRONG></EM> is able to do suitable for you is always to explain to you methods to carry out deep-sea diving correct. Nevertheless they won’t go water against you. Nevertheless, when you have the human brain made up to begin under the water, devote some time looking to make study in regards to the complete circumstance. And even more importantly, don’t use ones computer system or just computer- electric battery might affordable when ever as well as pick up be indifferent to.</P>
<H3><B>Equipment standard</B></H3>
<P>Before you start intending marine, you have to qualified to identify the difference approximately technology type. There are particular kinds of cylinders searched by divers. The most frequent among all of them is definitely a standardized Eighty one pipe and that's created from aluminium lightweight. Its buoyancy will be more than Check out.Several beyond small in size 1980's maybe not cylinders. A functioning demand is usually indicate on your tank throat. To find out which sort your site is that you simply look at difficulty to witness exactly what is written in there. An everyday aluminum pump seems to have Three thousand pounds per square inch written into it. On the other hand, your number you will find in other people is unique. a serious number of typically the units includes 3300 psi. You can love jumping together with the last on the other hand continuously turn a standard tank. </P>
<H3><B>Surface lightness take a look at </B></H3>
<P>To once and for all execute a look at lightness, strive to manage an upright career within the water keep air conditioning out of your lightness compensator gizmo fashionable often known as BCD, possess your back leaned a little, keep inflator tube as much as potential on top of the drinking water, include your primary bout intersected and also respiration regularly. </P>

<a href=>http://projectthesecret.com/members/?members_search=Margherita+Tovar
</a>

система телеинспекции tis 03 40 1

(SVSDrypext, 2018.12.02 01:29)

Некоторые из скважин после завершения мероприятия восстановительного комплекса процедур позволят быть снова введены в применение. Тем более что суммарная стоимость подобных действий в несколько раз ниже суммы самих сооружений.
Обеспечено повышение сбыта водозаборной скважины не менее 30 процентов от имеющегося на момент запуска действий.

В 80 процентах случаях скважины восстанавливаются до первоначальных данных при введении в применение скважины, это несомненно является альтернативой бурения новой скважины.

Наши сотрудники производственной компании по Очистке колодцев, отстойников и Ремонту водозаборных скважин предлагаем свои услуги всем, как частным так и общественным органам.


SpecVodService - <a href=https://svs-samara.ru/skvazhiny/remont-vodozabornyh-skvazhin/>работа ремонт скважин</a>
Спецводсервис : <a href=https://svs-samara.ru/skvazhiny/ochistka-vodozabornyh-skvazhin/>очистка воды из скважины в загородном доме</a>

This is absolutely exceptional

(RenatoTrurf, 2018.12.01 23:16)

Здравствуйте <a href="http://trusted-bonus.ru">http://1xmobins host</a> и прощайте.

Ebupe81

(Wedex77, 2018.12.01 22:47)

https://cont--nue.tumblr.com https://mingau-de-chocolate.tumblr.com https://frases-status-amor.tumblr.com https://eleanor-128.tumblr.com https://mylittlegirlsuicide.tumblr.com https://sentimentos-toscos.tumblr.com https://punishedstrider.tumblr.com https://blueskyfullofstarss.tumblr.com https://our-theory-of-gravity.tumblr.com https://bjaubello27.tumblr.com https://mer-curio.tumblr.com https://thickgoku.tumblr.com https://amishgoth.tumblr.com https://spookoplazm.tumblr.com

watch erotic adult movies

(Adultmovjoict, 2018.11.30 18:11)

doggy style symbol,what does oral sex,videos porbo,how to do oral sax:
http://tanzmusiker.biz/i-want-a-free-blow-jobs
http://tanzmusiker.biz/huge-black-tit-blowjob-movies
http://tanzmusiker.biz/the-art-of-giving-a-blowjob
http://tanzmusiker.biz/slutload-ex-girlfriend-blowjob
http://tanzmusiker.biz/teekah-blowjob
http://tanzmusiker.biz/mouth-gagged-for-blowjob
http://tanzmusiker.biz/movie-girl-talk-blowjob
http://tanzmusiker.biz/ariel-redhead-photos-blowjob
http://tanzmusiker.biz/blow-job-and-free
http://tanzmusiker.biz/extrime-blowjobs

Zubok52

(Eqolu15, 2018.11.30 07:46)

https://laurhy-moon.tumblr.com https://mar-27.tumblr.com https://bruiseddollyy.tumblr.com https://g0ldlace.tumblr.com https://013927.tumblr.com https://ic69.tumblr.com https://kaio0907.tumblr.com https://wltchh.tumblr.com https://our-theory-of-gravity.tumblr.com https://teenag3cannibal-blog-blog.tumblr.com https://paranoid-subzero-doll.tumblr.com https://rkimzi.tumblr.com

Прикольные новости

(Brucecon, 2018.11.29 16:41)

Привет всем участникам форума!
Нашел подборки гифок и приколов на этом сайте: http://watafak.ru :
<a href=http://watafak.ru/krutye_tachki_mashiny/>игры крутые машины</a> самые крутые автомобили мира фото
самые крутые автомобили мира фото http://watafak.ru/krutye_tachki_mashiny/
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/6862-pokemony-zahvatili-nash-mir.html <b> Покемоны захватили наш мир </b>
<a href=http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/1806-taynye-zhelaniya-kazhdogo-muzhchiny.html> Тайные желания каждого мужчины </a> Тайные желания каждого мужчины
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/8910-planeta-saturn.html

Fucic98

(Ezuno39, 2018.11.28 21:35)

https://leben-kaempfen-sterben.tumblr.com https://inferno-616.tumblr.com https://themaynards624.tumblr.com https://hayathoughts.tumblr.com https://trappslut.tumblr.com https://sentimentos-toscos.tumblr.com https://cayden420.tumblr.com https://2310-3110.tumblr.com https://nao-acorde.tumblr.com https://cursedbuthappy.tumblr.com https://se-como-salirme-de-las-cuerdas.tumblr.com https://haleyrecovers.tumblr.com https://derhan35.tumblr.com https://ana-pensadora.tumblr.com https://songghana.tumblr.com https://klance1plance2.tumblr.com https://mygentlequeen.tumblr.com https://demonicsinners6.tumblr.com

Money Amulet -талисман приносящий удачу

(FrankPiern, 2018.11.24 19:53)

Вот мой <a href=https://www.linkedin.com/pulse/моя-история-покупки-талисмана-удачи-money-amulet-brad-wishy/>отзыв на талисман удачи Money Amulet</a>. Писал все как было, не обессудьте.

приватный читы для варфейс

(Kivatef, 2018.11.24 12:23)

<a href=https://kiva.team/universe.html><img src="https://kiva.team/img/autoshot-kiva-warface.jpg"></a>

Auto shot hack by KIVA - это программа, которая будет автоматически стрелять в противника, когда он будет появляться в зоне поражения. <a href=https://kiva.team/autoshotkiva.html>чит Автошот для варфейс</a> Вам остается лишь наводить мышкой на врага или сидеть в укромном месте, наведя курсор туда, где может выбежать противник и не бояться, что вы не успеете выстрелить в него...

Супер обновление! Теперь автошот не стреляет по своим! Автоматически стреляет только по врагам.
Даже случайное проведение курсором мышки по врагу, приведёт AutoShot в боевую готовность, и он выстрелит прямо в цель.


<a href=https://kiva.team/trainer-wf.html><img src="https://kiva.team/img/buy-cheat-by-kiva.png"></a>
<a href=https://vk.com/id429531683><img src="https://kiva-hack.ru/img/buy-cheat-vk.png"></a>варфейс бест чит, чит варфейс бест хак, чит глобал хак для варфейс, скачать бесплатно чит варфейс на русский, официальные сайт варфейс читы, варфейс последний читы, скачать рабочие читы варфейс бесплатно, чит на коробки варфейс, бест хак читы на варфейс, читы на коробки варфейс, скачать читы на варфейс без регистрации, варфейс чит сквозь стены, скачать чит на варфейс 2019 через торрент, dll читы варфейс, читы на варфейс без регистрации бесплатно, dll чит варфейс, читы на варфейс глобал хак 2019, скачать приватный чит для варфейс, скачать приватные читы для варфейс, читы от зайца варфейс скачать, скачать чит на варфейс бесплатно 2019, читы для варфейс аим скачать бесплатно, скачать чит аим для варфейс бесплатно, чит на накрутку варфейс, читы на варфейс яндекс диск 2019, чит на варфейс 2019 яндекс диск, читы радары варфейс, чит радар варфейс, читы для варфейс бесплатно на кредиты, чит на русский варфейс без вирусов, чит варфейс 2019 без вирусов, скачать читы на варфейс 2019 года, читы на варфейс 2019 март, чит на варфейс 2019 март, скачать чит на варфейс 2019 года, варфейс читы без вирусов и смс, варфейс читы скачать бесплатно без регистрации, скачать чит варфейс бесплатно без регистрации, сайт читов на варфейс, скачать рабочий бесплатный чит на варфейс, анти чит варфейс, чит удача на варфейс, варфейс читы на удачу

DJI Drones

(Charlestredo, 2018.11.21 17:54)

DJI drones are the best! Find out more about them at <a href=http://flightsofthemind.tumblr.com/>flightsofthemind.tumblr.com/</a>

Агентлотто.com раскроет все секреты игры в Мировые лотереи. Рассчитываем вероятность выпадения призовой комбинации.

(LottoAgeSi, 2018.11.13 22:15)

Как сорвать джекпот в одночасье без особого труда - тайны выигрыша.
Джекпот MEGAMILLIONS достиг рекордных значений за всю историю лотереи - почти 1 миллиард долларов США (1 000 000 000 $).
Не пропустите розыгрыш завтра! Ссылка на игру: www.megamillions.agentlotto1.com
Рассчитываем реальную вероятность выигрыша джекпота в Российские и Международные лотереи.
Поднимаем вопрос о добросовестности проведения лотерей, в принципе.

Есть ли вероятность случайно оказаться победителем в лотерее и разбогатеть за один день?
В статье на сайте мы рассчитываем, какова же вероятность выиграть у людей, решивших принять участие в лотереи по всему миру, с учётом различных лотерейных правил.

Но стоит учитывать, что <a href=http://www.agentlotto1.com/>призовой фонд в иностранных лотереях</a>, где выпадают дополнительные шары, серьезно превосходят российские.
В заключение, обратите внимание на очень любопытный момент:
в подавляющем большинстве случаев один купленный билет (с одним игровым полем) не станет выигрышным, в нём не совпадут все цифры.
Участвуя в лотереи с бОльшим количеством игровых полей в билете, Вы тем самым увеличиваете вероятность выигрыша джекпота, второго приза, и более мелких призов.
Однако, не считайте, что хотя бы на один из участвующих лотерейных билетов не упадёт крупная сумма денег выигрыша, джекпота.
Здесь должен быть описан знаменитый «Парадокс лотереи».
Похоже, в азартных играх всё зависит не только от математических формул, но и от удачи игрока!